About Us

Hotel Sunce – Vogošća

Zahvaljujući svojoj bogatoj historiji, ali i povoljnom geografskom položaju, Sarajevo se pokazalo kao grad koji svake godine postaje sve traženija turistička atrakcija, i iz godine u godinu sve veći broj turista dolazi u glavni grad BiH.

Hotel Sunce je novoizgrađeni i moderno opremljeni hotel lociran na samom ulazu u Vogošću, sa zapadne strane ulaza u grad Sarajevo. Povezan je kvalitetnim saobraćajnicama u svim smjerovima. Udaljen je od centra starog grada, Baščaršije, samo osam kilometara, što nas čini idealnim mjestom za Vaš odmor izoliran od gradske vreve, ali ipak ste u blizini svih dešavanja. Osim toga, hotel se nalazi na samo osam kilometara udaljenosti od sarajevskog aerodroma Butmir.

Hotel je počeo sa radom 2002. godine, a posluje u sastavu tvrtke “OLD TRACK” d.o.o. Sarajevo, osnovane 1994. godine koja se bavi isključivo prometom roba i usluga. Federalno ministarstvo za turizam i ugostiteljstvo Federacije BiH kategorisalo je hotel sa 4  zvjezdice.

About Us - Hotel Sunce

Luxurious and affordable

Hotel Sunce is a newly built and modernly equipped hotel located at the very entrance to Vogošća, which is very easy to access from any direction.

 

Guaranteed holiday

All hotel rooms are stylishly and modernly furnished and have a mini-bar, telephone, Smart TV with satellite network, and fire protection system.

 

Excellent service

The Hotel’s overnight stay includes breakfast. If you decide to stay longer, the Hotel has a laundry room and clothes dryer.