O nama

Hotel Sunce – Vogošća

Zahvaljujući svojoj bogatoj historiji, ali i povoljnom geografskom položaju, Sarajevo se pokazalo kao grad koji svake godine postaje sve traženija turistička atrakcija, i iz godine u godinu sve veći broj turista dolazi u glavni grad BiH.

Hotel Sunce je novoizgrađeni i moderno opremljeni hotel lociran na samom ulazu u Vogošću, sa zapadne strane ulaza u grad Sarajevo. Povezan je kvalitetnim saobraćajnicama u svim smjerovima. Udaljen je od centra starog grada, Baščaršije, samo osam kilometara, što nas čini idealnim mjestom za Vaš odmor izoliran od gradske vreve, ali ipak ste u blizini svih dešavanja. Osim toga, hotel se nalazi na samo osam kilometara udaljenosti od sarajevskog aerodroma Butmir.

Hotel je počeo sa radom 2002. godine, a posluje u sastavu tvrtke “OLD TRACK” d.o.o. Sarajevo, osnovane 1994. godine koja se bavi isključivo prometom roba i usluga. Federalno ministarstvo za turizam i ugostiteljstvo Federacije BiH kategorisalo je hotel sa 4  zvjezdice.

O nama - Hotel Sunce

Luksuzan i pristupačan

Hotel Sunce je novoizgrađeni i moderno opremljeni hotel lociran na samom ulazu u Vogošću, do kojeg je veoma lagano pristupiti iz bilo kojeg pravca.

 

Zagarantovan odmor

Sve sobe u hotelu su stilski i moderno opremljene i posjeduju mini-bar, telefon, Smart TV sa satelitskom mrežom, protupožarnim sistemom.

 

Odlična usluga

Noćenje u hotelu uključuje i doručak. Ukoliko se odlučite na duži boravak, Hotel takođe raspolaže i sa vlastitim vešerajem i sušilicom za veš.